Veelgestelde vragen - Werkzoekende

Solliciteren


Wie kan solliciteren bij Talent4Service?

Talent4Service bemiddelt zij-instromers, 50-plussers en mensen met een uitkeringsachtergrond naar werk. Dus heb jij affiniteit met de techniek maar geen papieren? Ben jij ouder dan 50 bent of ontvang je een uitkering zoals een WW-, WIA-, WWB (bijstand)-, Wajong- of andere uitkering, dan kun je reageren op één van onze vacatures.

Wanneer hoor ik iets na het versturen van mijn sollicitatie?

Wij proberen jou binnen 3 werkdagen een reactie te geven op jouw sollicitatie. Dat lukt niet altijd, maar je hoort altijd van ons!


Hoe ziet de sollicitatieprocedure er uit?

Nadat je je sollicitatie verstuurd hebt, krijg je een ontvangstbevestiging. Daarna volgen er nog verschillende stappen. Hier kun je zien wat je kunt verwachten. 

Hoe lang duurt de sollicitatieprocedure?

De totale duur van je sollicitatieprocedure hangt af van veel factoren. Wij zijn daarbij o.a. afhankelijk van de opdrachtgever en de startdatum van jouw opleiding. Wij streven er naar om de procedure binnen vier weken af te ronden. 

Wat ga ik verdienen?

Dat wisselt per functie en opdrachtgever. Wij bieden altijd het salaris dat de opdrachtgever zelf ook hanteert voor de functie waar je op reageert.

 

In de meeste gevallen vind je het bruto uurloon in de vacaturetekst. In de andere gevallen kan je recruiter je meer vertellen over het uurloon dat je mag verwachten.

Wat is een proefplaatsing?

In bijna alle gevallen begint jouw opleiding bij Talent4Service met een proefplaatsing. Deze proefplaatsing word in samenwerking met jouw uitkeringsinstantie ingezet. Het doel van de proefplaatsing is om in de praktijk te kunnen toetsen of de functie goed bij jou past. Na een succesvolle proefplaatsing volgt altijd een contract van minimaal zes maanden. Het doel van de proefplaatsing is dus om jou duurzaam aan het werk te helpen!

 

Je behoudt tijdens de proefplaatsing je uitkering. De duur van de proefplaatsing verschilt per persoon en traject. De recruiter vertelt tijdens jou sollicitatieprocedure hoe dit precies zit.

 

Training & opleiding


Moet ik bepaalde diploma's hebben voor een functie bij Talent4Service?

Je krijgt bij Talent4Service vrijwel altijd een opleiding voordat je begint aan een nieuwe functie. Daarom is het in veel gevallen niet nodig om al een bepaald diploma te hebben.

 

Voor sommige functies zijn wij op zoek naar kandidaten met minimaal een MBO2-diploma. Als dit van toepassing is staat het vermeld in de vacaturetekst. De richting waarin je je diploma behaald hebt, is meestal niet belangrijk.

Wie regelt de scholingsvrijstelling met UWV of gemeente?

De HR-medewerkers van Talent4Service regelen alles rondom de scholingsvrijstelling met jouw uitkeringsinstantie (UWV of gemeente). Voor de zekerheid is het wel handig dat jij ook aan jouw contactpersoon of werkcoach doorgeeft dat je via Talent4Service een opleidingstraject gaat starten.

Vanaf welk moment krijg ik betaald?

Je krijgt betaald als de opleidingsperiode is afgerond. Hoe lang deze periode in jouw geval is, hoor je tijdens je sollicitatieproces van de recruiter. 

 

Als je in de laatste fase van je opleidingsperiode je meeloopstage hebt afgerond, ga je al wel zelfstandig aan het werk. Toch maakt dit nog onderdeel uit van je opleidingsperiode. Na afronding van je opleidingsperiode krijg je een contract bij Talent4Service. Vanaf dat moment ontvang je ook een salaris.  

 

Hier lees je meer over je opleidingstraject bij Talent4Service.