Veelgestelde vragen - Werkzoekende

Solliciteren


Wie kan solliciteren bij Talent4Service?

Talent4Service bemiddelt 50-plussers en mensen met een uitkeringsachtergrond naar werk. Dus als jij ouder dan 50 bent of een uitkering ontvangt, zoals een WW-, WIA-, WWB (bijstand)-, Wajong- of andere uitkering, dan kun je reageren op één van onze vacatures.

Wanneer hoor ik iets na het versturen van mijn sollicitatie?

Wij proberen jou binnen drie werkdagen een reactie te geven op jouw sollicitatie. Dat lukt niet altijd, maar je hoort altijd van ons!

Hoe ziet de sollicitatieprocedure er uit?

Nadat je je sollicitatie verstuurd hebt, krijg je eerst een ontvangstbevestiging. Daarna volgen er nog verschillende stappen. Hier  kun je zien wat je kunt verwachten. 

Hoe lang duurt de sollicitatieprocedure?

De totale duur van je sollicitatieprocedure hangt af van veel factoren. Wij zijn daarbij o.a. afhankelijk van de opdrachtgever en de startdatum van jouw opleiding. Wij proberen altijd om de procedure binnen vier weken af te ronden. 

Wat ga ik verdienen?

Dat wisselt per functie en opdrachtgever. Wij bieden altijd het salaris dat de opdrachtgever zelf ook hanteert voor de functie waar je op reageert.

 

In de meeste gevallen vind je het bruto uurloon in de vacaturetekst. In de andere gevallen kan je recruiter je meer vertellen over het uurloon dat je mag verwachten.

Wat is een proefplaatsing?

Jouw opleiding bij Talent4Service begint in bijna alle gevallen met een proefplaatsing. Deze wordt ingezet in samenwerking met jouw uitkeringsinstantie. De proefplaatsing heeft als doel om in de praktijk te kunnen toetsen of de functie goed bij jou past. Na een succesvolle proefplaatsing volgt altijd een contract van minimaal zes maanden. Het doel van de proefplaatsing is dus om jou duurzaam aan het werk te helpen!

 

Tijdens de proefplaatsing behoud je je uitkering. Hoe lang de proefplaatsing duurt, wisselt per persoon en project. Je recruiter vertelt jou hoe dit precies zit tijdens jouw sollicitatieprocedure.

 

Training & opleiding


Moet ik bepaalde diploma's hebben voor een functie bij Talent4Service?

Bij Talent4Service krijg je vrijwel altijd een training of vakopleiding voordat je begint aan je nieuwe functie. Daarom is het in veel gevallen niet nodig om al een bepaald diploma op zak te hebben.

 

Voor sommige functies zoeken wij kandidaten met een MBO2-diploma. In dat geval staat dat duidelijk benoemd in de vacaturetekst. De richting waarin je je diploma behaald hebt, is meestal niet belangrijk. 

Wie regelt de scholingsvrijstelling met UWV of gemeente?

Een HR-medewerker van Talent4Service regelt alles rondom de scholingsvrijstelling jouw uitkeringsinstantie (UWV of gemeente). Voor de zekerheid is het wel handig dat jij ook aan jouw eigen contactpersoon of werkcoach doorgeeft dat je via Talent4Service een scholingstraject gaat starten. 

Vanaf welk moment krijg ik betaald?

Je krijgt betaald als je scholingsperiode is afgerond. Hoe lang deze periode in jouw geval is, hoor je tijdens je sollicitatieproces van je recruiter. 

 

Als je in de laatste fase van je scholingsperiode je meeloopstage hebt afgerond, ga je al wel zelfstandig aan het werk. Toch maakt dit nog onderdeel uit van je scholingsperiode. Na afronding van je scholingsperiode krijg je een contract bij Talent4Service. Vanaf dat moment ontvang je ook een salaris.  

 

Hier lees je meer over je opleidingstraject bij Talent4Service.