Onze werkwijze

Het begint met goede afspraken

De eerste stap naar een succesvolle invulling van vacatures zetten wij altijd samen met u als werkgever. Dat begint met het maken van goede afspraken: wat kunt u van ons verwachten, en wat hebben wij van u nodig om succesvol te kunnen zijn in een project?

 

Vaak is dit een kwestie van anders naar de dingen kijken en processen anders inrichten. Dankzij onze jarenlange ervaring weten wij wat onze kandidaten nodig hebben om succesvol te kunnen worden in hun nieuwe functie. En kunnen wij u als opdrachtgever daarover adviseren. Onze recuiters, HR-medewerkers en teamcoaches begeleiden u gedurende het hele proces. 


- "Dankzij onze jarenlange ervaring weten wij wat onze kandidaten nodig hebben om succesvol te kunnen worden in hun nieuwe functie." -

Goede relaties geeft goede instroom

Sinds de oprichting in 2016 heeft Talent4Service laten zien succesvol te zijn in het bemiddelen van kandidaten naar echte banen. Doordat wij goede afspraken maken met werkgevers en vervolgens een opleiding en begeleiding op maat bieden, kunnen wij een veilige werkplek bieden aan kandidaten. Daarom werken zij graag samen met ons. 

 

Dit resulteert in een laag verloop, en dus stromen er maar weinig mensen terug naar een uitkering. Daardoor werken ook ketenpartners zoals gemeentes en UWV graag samen met Talent4Service. En zo komen wij weer aan goede, gemotiveerd kandidaten die wij aan u kunnen voorstellen. En is de cirkel weer rond!


Talent4Service draagt het risico

Wij investeren flink in de opleiding en begeleiding van kandidaten. Daarom is het óók in ons belang dat de juiste mensen bij u starten en slagen. Het financiële risico ligt dus bij ons, en niet bij u als opdrachtgever. U bent er dus van verzekerd dat wij alle zeilen bijzetten om uw project tot een succes te maken.