Onze functies

Er is in Nederland een flink tekort aan gecertificeerde mensen in de techniek. Wel zijn er genoeg mensen die willen en kunnen werken. 

 

Wij leiden onze kandidaten op tot gecertificeerde monteurs door middel van maatwerk opleidingen. Dit doen wij in samenwerking met opleidingspartijen voor verschillende functies in de techniek. Benieuwd welke functies dat zijn?

  

Naast het opleiden van onze monteurs bieden wij ook begeleiding aan gedurende hun werkzame periode. 


De functies die wij bemiddelen:

VOP Monteur

VOP is de afkorting van een voldoende opgeleid persoon. Een VOP monteur is in bezit van zijn BEI (bedrijfsvoering van elektrische installaties) en VIAG (veiligheidsinstructie aardgas) certificaten.

 

Als VOP monteur verwissel je de elektro kWh meters. Zowel de fase 1 (230 Volt) als de fase 3 (3x400Volt meters). Ook het verwisselen van de gasmeter doe je als VOP monteur. Tijdens jouw werkzaamheden is er altijd een VP monteur die de toezicht houdt.

 

VP Monteur

VP is de afkorting van een vakbekwaam persoon. Een VP monteur is in bezit van zijn BEI (bedrijfsvoering van elektrische installaties) en VIAG (veiligheidsinstructie aardgas) certificaten.

 

Een VP monteur voert dezelfde werkzaamheden uit als een VOP monteur. Je verwisselt de elektro kWh meters. Zowel de fase 1 (230 Volt) als de fase 3 (3x400Volt meters). Ook het verwisselen van de gasmeter doe je als VP monteur. Een VP monteur beschikt over een elektrotechnische vooropleiding en mag zelfstandig te werk gaan.

 

Slimme Meter Monteur

Als slimme meter monteur ga je oude meters vervangen voor de nieuwe, slimme meter.

 

Je gaat starten met een opleiding, deze duurt 1 maand. Heb je deze afgerond? Dan ga je 6 weken meelopen met een ervaren monteur. Deze monteur leert jou alle fijne kneepjes van het vak. Klaar? Dan ontvang jij jouw certificaat en ga je zelfstandig aan de slag. Gaat het helemaal goed? Dan krijg je de kans om door te groeien tot VP-monteur!

Telecom Monteur

Als telecom monteur ga je bij klanten thuis hun televisie-, telefonie- en internetpakket monteren en installeren.

 

Na een intensieve opleiding over de systemen en de aansluitmogelijkheden volgt er een stage periode. Alles bij elkaar duurt dit ongeveer 13 weken. Hierna ga je zelfstandig aan het werk. Je ontvangt elke dag een aantal klanten waar je de werkzaamheden gaat uitvoeren.  Je krijgt een eigen werkauto die volledig is ingericht met onderdelen en het benodigde gereedschap

Onderhoudsmonteur cv-ketel

Als onderhoudsmonteur cv-ketels ga je op pad om bij klanten de cv-ketels te onderhouden en schoon te maken.

 

Tijdens een vak gerichte opleiding leer je hoe de techniek van CV ketels werkt. Na een stage periode, samen met een ervaren monteur, ga je zelfstandig aan het werk. Je krijgt een eigen werkauto die volledig is ingericht met onderdelen en het benodigde gereedschap. Ook bestaat de mogelijk om door te stomen naar het niveau van storingsmonteur. Dit blijkt na ongeveer 6 tot 12 maanden of dit tot de mogelijkheden behoort. Hier hoort wel een BBL opleiding bij niveau 3.Tijdens een vak gerichte opleiding leer je hoe de techniek van CV ketels werkt. Na een stage periode, samen met een ervaren monteur, ga je zelfstandig aan het werk. Je krijgt een eigen werkauto die volledig is ingericht met onderdelen en het benodigde gereedschap. Ook bestaat de mogelijk om door te stomen naar het niveau van storingsmonteur. Dit blijkt na ongeveer 6 tot 12 maanden of dit tot de mogelijkheden behoort. Hier hoort wel een BBL opleiding bij niveau 3.

Montagemonteur cv-ketels

Als montagemonteur cv-ketels ga je nieuwe ketels plaatsen en installeren. Hierbij kan het ook zijn dat de oude ketel verwijderd moet worden.

 

Wanneer er een nieuwe wijk of een appartementen complex gebouwd wordt moeten er per woning nieuwe cv ketels geplaatst worden. Hiervoor moet de gas- en waterleiding worden aangelegd. De warmwaterleiding moet terug aangelegd worden naar badkamer en eventueel de keuken. De leidingen waarop alle radiatoren zijn aangesloten moeten worden aangesloten op de ketel.

Tevens dient er een rookgasafvoer gemaakt te worden naar buiten toe voor afvoer van de rookgassen en aanvoer van de verbrandingslucht van de ketel. Ook is er een draad aangelegd naar de woonkamer waar de thermostaat op wordt aangesloten. Ook moet er een afvoer komen voor het condenswater. Al deze leidingen worden aangesloten door de monteur. Hier hoort vakmanschap bij voor het op maken en buigen van al dit leidingwerk.

E-monteur

Als E-monteur leg je bedrading van zonnepanelen en deze sluit je aan op de omvormer en een separate groep in de meterkast.

 

Elk paneel heeft aan de achterzijden een aansluitkastje met bekabeling. Deze bekabeling moet verbonden worden met de andere panelen om uiteindelijk naar binnen te worden gebracht waar de omvormer is geplaatst. Deze omvormer wordt aangesloten op voeding welke door een aparte groep in de meterkast wordt gevoed. Deze uitbreiding in de meterkast wordt door de e-monteur geïnstalleerd.

HAS monteur

Als Huisaansluitingen Monteur ben je verantwoordelijk voor het aanleggen van glasvezel vanaf het DP tot aan de FTU. Dit kan zowel op hoogbouw als laagbouw zijn. Je werkt in een team mee om de klant aan te sluiten op glasvezel.

Jouw werkzaamheden bestaan uit:

  •  het opgraven van de kabels
  •  het maken van de invoering of het doorvoeren van de kabels
  • het inmeten van de verbinding
  • het dichten van het invoerpunt buiten


Ook ben je verantwoordelijk voor juiste administratie. Om de dagproductie te voltooien werk je nauw samen met de HAS ploegen en POP medewerkers. 

Monteur Infra Techniek

Als monteur intra techniek houd jij je voornamelijk bezig met het onderhouden en monteren van kabels of leidingen voor gas, warmte, water, elektriciteit en data. Een monteur infra werkt mee aan het onderhoud, verbetering en vernieuwing van deze installaties en leidingnetten.

 

Voor beheer, onderhoud en aanleg van de gas en elektro infrastructuur zijn de netbeheerders in Nederland verantwoordelijk. Waterleidingen worden beheerd door de waterleidingmaatschappijen. Voor data zijn de telecombedrijven in Nederland de aangewezen verantwoordelijke. Deze werkzaamheden gebeuren veelal door gespecialiseerde onderaannemers.

Monteur Warmte Installaties

Als monteur warmte installaties ga je vloerverwarmingen leggen, cv-ketels hangen en radiatoren installeren.

 

Naast het aansluiten van de ketel dient door de gehele woning leidingwerk aangelegd te worden naar alle radiatoren in huis. Ook als er vloerverwarming in de woning is moeten deze gelegd worden en aangesloten op de verdeler met een separate pomp.

Installatiemonteur

Als installatiemonteur ga je installaties aanleggen bij de mensen thuis en/of in grotere gebouwen zoals kantoren en ziekenhuizen. Deze installaties kunnen zowel elektrotechnisch als werktuigbouwkundig gerelateerd zijn.

 

Onder elektrotechnische installatie verstaan we de verlichtingsinstallatie, veiligheidsinstallaties (inbraak en brand), toegangscontrole, camerabewaking e.d.

 

Onder werktuigbouwkundige installatie verstaan we het leidingwerk voor verwarming-, koeling-, brandblus- en water-installaties. Deze werkzaamheden voor je meestal uit in een team van collega’s.

 

Er bestaat een mogelijkheid om later een BBL-traject te gaan volgen om door te groeien. 

CAI monteur

Als CAI monteur ga je hoofdaansluitingen leggen van de straat naar de woning en storingen oplossen zodat de mensen weer ongestoord televisie kunnen kijken.

 

Je voert metingen uit om de storingen te lokaliseren en op te lossen. Als CAI monteur start je met een uitgebreid opleidings- en inwerkprogramma. Je wordt helemaal klaargestoomd voor het echte werk. 

PE lasser

Als PE lasser ben je verantwoordelijk voor het lassen van hoogwaardig kunststof. Je gaat de leidingen verbinden van diverse PE-soorten met behulp van spiegel en elektro lasmoffen.

 

Onderhoudsmonteur

Als onderhoudsmonteur voer je reparaties en onderhoud uit. 

Klusjesman

Als klusjesman ga jij de wat lichtere klusjes uitvoeren. Jij gaat de onderhouds- en reparatiewerkzaamheden uitvoeren. 

 

Hierbij kun je denken aan het vervangen van lampen, het installeren van nieuwe deursloten, het sanitair verbouwen, luchtfilters controleren of het schoonmaken van specifieke machines (bijv. koffiemachines). Afhankelijk voor welke opdrachtgever je werkt zijn de activiteiten ook weer aangepast aan de activiteit van de opdrachtgever. Voor deze functie heb je enige kennis van de elektrotechniek en werktuigbouwkunde nodig.

Witgoedmonteur

Als witgoedmonteur voer je reparaties uit aan onder anderen wasmachines, vaatwassers, koelkasten, diepvrieskisten, kookplaten, afzuigkappen en andere witgoedproducten.  

 

De klant heeft een probleem met zijn apparaat en jij gaat op pad om deze storing te verhelpen. Heb je twee rechterhanden en vond je het leuk om bij de mensen thuis te komen dan kan dit een geknipte baan voor je zijn. Je krijgt een basis opleiding over witgoedapparatuur en loopt stage met een ervaren monteur die jouw de kneepjes van het vak leert.

Laagspanningsmonteur

Als laagspanningsmonteur ga je gebouwen aansluiten op het bestaande energienet. Jij zorgt ervoor dat duizenden mensen ’s avonds onder een warme douche kunnen stappen en dat zij in de ochtend kunnen genieten van een goede kop koffie. 

 

Je start met het graafwerk buiten. Hiermee ondersteun jij de ervaren laagspanningsmonteur. Dus schrikt het je niet af om in een regenbuitje te werken, doe je jouw werk met een glimlach en bent fysiek sterk, dan past deze functie misschien bij jou.

Loodgieter

Als loodgieter ben je een gespecialiseerd vakman die zich richt op de aanleg, het onderhoud en de reparatie van sanitair, verwarmingsinstallaties, waterleidingen en eventueel ook riolering. Dakgoten en afvoer naar riolering is ook een specialiteit. 

 

Tegenwoordig is dit vak vaak geïntrigeerd in het vak van installatie monteur omdat al deze disciplines ook door deze monteurs worden uitgevoerd. Vroeger was het lood en zinkwerk een apart vak, dit is heden ten dagen niet meer zo.

Panelenbouwer

Als panelenbouwer bouw je efficiënt besturingskasten en bedieningspanelen op basis van schema’s.

 

Panelenbouw is echt vakwerk. In de elektrotechniek zijn er veel voedingskasten en panelen met elektrische componenten. Een paneelbouwer is in staat om deze op een veilige en accurate manier op te zetten en te bedraden in voedings- en verdeelkasten. Als productiemedewerker paneelbouw krijg je in het begin een basisopleiding paneelbouw van 10 dagen. Hier leer je onder andere hoe je kasten moet bedraden en aansluiten. Nadat je de opleiding hebt afgerond ga je aan de slag bij de opdrachtgever. Hier bouw je schakel en besturingspanelen voor o.a. grote schepen, productiemachines in de voedingsindustrie en olieplatformen.

Dakdekker

Als dakdekker plaats je zonnepanelen op schuine en op platte daken. 

 

Plaats je panelen op schuine daken? Dan gebeurt dit meestal door onder de pannen een bevestigingsbeugel te plaatsen waar de panelen op worden bevestigd. 

 

Plaats je panelen op platte daken? Dan worden er frames, onder een bepaalde hoek, geplaatst waar de panelen op worden bevestigd.

Planner

Als planner maak je een volledige planning, zowel in tijd als in capaciteit, van het project. Dit is vanaf de voorbereidende werkzaamheden tot aan de oplevering en nazorg.

 

De werkzaamheden van een project bestaan uit verschillende onderdelen en technieken. Deze moeten in de juiste volgorde worden gepland. De volgorde is zeker bepalend. De planner gaat al deze technieken in inplannen. Hij houd hier rekening met de doorlooptijden van de werkzaamheden om zo ook het aantal monteurs te kunnen inplannen. Ook kijkt hij naar welke werkzaamheden gelijktijdig kunnen worden uitgevoerd. Zo ontstaat er een duidelijk tijdspad.

 

Werkvoorbereider

Als werkvoorbereider ben je verantwoordelijk voor de technische werkvoorbereiding en begeleiding van de uitvoering.

 

Als werkvoorbereider zorg jij ervoor dat alle benodigde materialen welke noodzakelijk zijn voor de uitvoering van de werkzaamheden worden besteld voor de uitvoering van de werkzaamheden. Tevens verzorg jij het benodigd tekenwerk waarop de installatie staat getekend. Bij grotere installatie zijn hier aparte CAD tekenaars voor opgeleid.

 

Wilt u meer informatie of heeft u interesse in een samenwerking? Dan kunt u contact opnemen met Jorien Wesseling via 06 53 70 39 48 of jorien@talent4service.nl. Wilt u liever dat wij contact opnemen met u? Laat dan uw gegevens achter.


Laat uw gegevens achter


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.

Sluiten ×
Momentje...

Bedankt voor uw aanmelding. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Banner medewerkers 111943079741