Blog
Gat in de technische arbeidsmarkt!

Gat in de technische arbeidsmarkt!


De arbeidsmarkt is flink aan het veranderen. De krapte is te merken in verschillende sectoren en zeker in de technische sector. In een stuk van OTIB wordt dit nogmaals onderschreven. 

 

Vakmensen, de energietransitie heeft jullie nodig! De nationale klimaat- en energiedoelen zijn deze zomer aangescherpt door politiek Den Haag en de plannen voor de overheidsinvesteringen zijn flink uitgebreid.

 

De vraag naar vakmensen stijgt steeds meer en dat is al voelbaar. Het wordt steeds lastiger om vakmensen te kunnen vinden. Maar wat kan je er aan doen om wél de juiste mensen binnen te krijgen? 

 

De krapte op de arbeidsmarkt is gestegen tot een record. Voor elke vacature die open staat is er maar één werkzoekende. Het aanbod is der mate krap dat een kwart van de installatiebedrijven nu al werk laat liggen omdat er onvoldoende personeel beschikbaar is. 

 

De aanwas van de nieuwe vakmensen in de technische wereld moet vooral vanuit de bijscholing en zij-instromers komen. Het aantal mbo’ers dat de afgelopen tien jaar een technische studie is gaan doen is gedaald van 49.022 naar 43.080. Gezien de stijgende vraag naar personeel en het gedaalde aantal leerlingen zijn goede bijscholing en investeringen in de categorie zij-instromers noodzakelijk.

 

Ook voor Talent4Service heeft deze verandering binnen de arbeidsmarkt een grote rol, omdat wij juist een belangrijke rol willen spelen voor zij-instromers of vakmensen die op dit moment geen baan hebben binnen de techniek. Talent4Service biedt deze kandidaten dan ook de kans om zich te laten om- of bijscholen.

 

Het uiteindelijk doel van Talent4Service is om het gat dat valt in de technische sector op te vullen met mensen die willen en kunnen!Deze pagina delen:  


Geef een reactie